Πώς το Video Collaboration αλλάζει το πρόσωπο των επιχειρήσεων

Σε ποιά αίσθηση βασίζεστε περισσότερο όταν πρόκειται να κάνετε εκείνες τις κλήσεις για να στηρίξετε κάποια απόφαση; Οπωσδήποτε για τον άνθρωπο, ο ήχος και η όραση είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντικές μας αισθήσεις. Επίσης με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, βρισκόμαστε στο σημείο καμπής για απόδοση στις μηχανές της δυνατότητας για μεγαλύτερη αίσθηση στο περιβάλλον τους μέσω του βίντεο, των big data και της AI με τις επιπτώσεις της να αναδύονται. Ίσως να βρίσκεστε σε έναν ρόλο HR ή οργάνωσης είτε υπεύθυνος για το CRM, ή να προσπαθείτε να κάνετε αποφάσεις που εξαρτώνται από την ευρύτερη επιχειρηματική ευφυΐα.

Ανεξαρτήτως όμως από αυτό, καθώς η γκάμα των δεδομένων που διαθέτουμε για να λάβουμε αυτές τις αποφάσεις αυξάνεται καθημερινά και χάρη στις νέες τεχνολογίες μπαίνουμε σε μια περίοδο κατά την οποία οι κάμερες μπορούν να λειτουργήσουν ως αισθητήρες. Έτσι ώστε όταν εφαρμόζουμε αλγόριθμους AI σε αυτά τα streaming βίντεο που προέρχονται από κάμερες που λειτουργούν ως αισθητήρες, οι αποθήκες δεδομένων που μπορούμε να δημιουργήσουμε προσφέρουν την επίγνωση που μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο κάποιας επιχείρησης. Στο μέλλον θα είστε σε θέση να βασίζεστε όχι μόνο στις ατομικές σας αισθήσεις αλλά και στις γνώσεις δεδομένων big data από την τεχνολογία που θα μπορούν να έχουν την αίσθηση της όρασης και του ήχου.

Ενώ η εμφάνιση των συστημάτων video collaboration στο χώρο εργασίας δεν είναι νέα, μερικές βασικές αλλαγές στα συστήματα αυτά αρχίζουν να ξεκλειδώνουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες. Πρώτον, η πρόοδος στο βίντεο συνέβαλε στην προώθηση της μαζικής υιοθέτησης του μέσου. είτε μέσω του YouTube, του Snapchat και του Instagram, είτε μέσω των βιντεοκλήσεων στο FaceTime ή στο WhatsApp. Δεύτερον, οι λύσεις συνεργασίας βίντεο που βασίζονται σε cloud, όπως το Zoom, οι ομάδες της Microsoft ή το MiMeetings της Mitel αυξάνονται ως τυποποιημένα εργαλεία συνεργασίας στο χώρο εργασίας. Στην πραγματικότητα, έχουμε δει την ανάπτυξη του cloud να συνεχλιζει να αναπτύσσεται να αυξάνεται σε στην επιχειρηματικότητα γενικά. Μια πρόσφατη έρευνα CIO της Morgan Stanley έδειξε ότι η χρήση cloud στις υπηρεσίες προσφοράς υποδομών και platforms για επικοινωνίες έχει αυξηθεί κατά 10%, μόνο μεταξύ του προηγούμενου έτους και του τρέχοντος έτους.

Έτσι βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου οι cameras είναι τυποποιημένες σε εργασιακούς χώρους συνεργασίας σε μια εποχή όπου το εργατικό δυναμικό είναι ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένο. Τώρα, με την πρόοδο της τεχνολογίας AI και camera, οι multi-camera arrays μπορούν να λειτουργήσουν ως αισθητήρες που παρέχουν στους αλγόριθμους AI τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις πληροφορίες βίντεο και να δημιουργήσουν δεδομένα από αυτό. Ακόμα επειδή το βίντεο Panoramic-4K δεν παραμορφώνεται όπως σε έναν φακό εξαιρετικά ευρείας γωνίας, επιτρέπει στους αλγόριθμους AI να ανιχνεύουν αντικείμενα σωστά. Αυτή η ικανότητα καταγραφής και ερμηνείας μεγάλων ποσοτήτων ανώνυμων δεδομένων ανθρώπων αρχίζει να ξεκλειδώνει σημαντικά κέρδη παραγωγικότητας.

Στο βιβλίο του 2018 «The Digitization of the World, From Edge to Core», ο David Reinsel, ο John Gantz, ο John Rydning συζητούν για το AI που οδηγεί σε ακόμη περισσότερη αυτοματοποίηση στις επιχειρήσεις, «feeding processes and engagements that will deliver new levels of efficiency and products that are tailored to business outcomes and individual customer preferences. ” Οι εταιρείες αξιοποιούν ήδη δεδομένα για να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών, να καταστήσουν τους εργαζομένους και τις διαδικασίες πιο παραγωγικούς και να δημιουργήσουν νέες πηγές ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος με τις κάμερες να βελτιώνουν σημαντικά αυτές τις δυνατότητες.

Για παράδειγμα, γνωρίζοντας πόσοι άνθρωποι υπάρχουν ή αν κάπου υπάρχει κάποιο άτομο, μπορούμε να δημιουργήσουμε σήματα ελέγχου λογισμικού τα οποία επιτρέπουν στα συστήματα να αυτοματοποιούν την κράτηση και απελευθέρωση των δωματίων ή να απενεργοποιούν αυτόματα τον εξοπλισμό που καταναλώνει ενέργεια όταν δεν είναι απαραίτητο ή να αναλύουν την εποχικότητα και patterns χρήσης της εταιρικής ακίνητης περιουσίας αποφασίζοντας τον καλύτερο τρόπο για τη βελτιστοποίησή της. Πολλές μεγάλες πολυεθνικές με τις οποίες συνεργάζεται η Jabra έχουν περισσότερους από 30000 χώρους συνεργασίας παγκοσμίως, οπότε αν φανταστείτε ότι είστε σε θέση να διορθώσετε ένα ποσοστό κατάχρησης 10% με κάτι σαν κράτηση δωματίου αυτό αποδεικνύεται ότι είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο πλεονέκτημα.

Απλά γνωρίζοντας κάτι όπως πόσο συχνά και με πόσα άτομα χρησιμοποιείται ένας χώρος είναι εξαιρετικά πολύτιμο. Μέσα σε διάστημα ενός έτους, αυτός ο χώρος αποθήκευσης δεδομένων μπορεί να προσφέρει πολλή επιχειρηματική ευφυΐα και με το αυξανόμενο κόστος των ακινήτων η αποτελεσματική αξιοποίησή του αποτελεί προτεραιότητα για τις περισσότερες εταιρείες καθώς επηρεάζει το κέρδος όλων. Πρόκειται για ανώνυμα αριθμητικά δεδομένα που δίνουν τη βάση για τη λήψη αποφάσεων για κάτι που ιστορικά ήταν πολύ περιορισμένο στο παράδειγμα της ακίνητης περιουσίας. Στο μέλλον αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ροών θερμότητας για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τη δημιουργία πιο έξυπνων κτιρίων και πόλεων και την εξοικονόμηση για τις επιχειρήσεις εκατομμυρίων.

Όπως δήλωσε ο Frank Bien, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Looker, “τα δεδομένα είναι τώρα θεμελιώδη για το πώς οι άνθρωποι εργάζονται και οι πιο επιτυχημένες εταιρείες έξυπνα τα ενσωματώνουν στην καθημερινή ροή εργασίας του καθενός. Τα δεδομένα είναι η νέα εφαρμογή”. Η Mary Meeker ανέδειξε αυτή τη γενική άνοδο της έκθεσής της για τα Internet Trends του 2019 και είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τα δεδομένα και τη συνεργατική δύναμη του video στο χώρο εργασίας κατά το επόμενο έτος. Είτε θέλετε να αναπτύξετε τους ανθρώπους σας και την οργανωτική τους διαχείριση, να δημιουργήσετε νέες ροές δεδομένων και επιχειρηματική ευφυΐα, ή απλά να αυξήσετε την αποδοτικότητα των εργαζομένων, το video θα είναι το κλειδί. Ακριβώς τα πραγματικά πλεονεκτήματα θα βρίσκονται στο μέλλον στο γεγονός ότι το video θα είναι απαραίτητο για τις επιχειρήσεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες με τη χρήση των διαθέσιμων αποθηκών δεδομένων από αυτές τις βιντεοκάμερες.